Thursday, 10 April 2014

March's Participation


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...


Post kali ni akan kelihatan seakan-akan laporan bulanan yang selalu kita tengok dalam fail persatuan tu. Quite boring yet you'll find it beneficial. Kiranya bulan Mac yang lalu memang cukup-cukup ilmiah bagi aku. All praises to Allah =]


1. Forum on Liberalization of The Legal Profession - (Friday, March 7th)                                                     

Program ni aku attend atas platform Law Society (Lawsoc). Bagi memperbanyak aktiviti dalam laporan Lawsoc, maka unit aktiviti will seek for any program organised by Malaysian Bar Council.
 Sekali dalam hall tu takde sorang pun takde muka student. Advocates and solicitors belaka. Sampailah ada sorang lawyer ni approach kitorang tanya kenapa datang. Nasib baik ada si Mirali tolong jawab. Baik punya cover sampai dia pun puji dia. "Your answer is logic" katanya. Hidup Mirali! *hats off*


2. Friendly Mooting UUM-USIM at UUM Sintok, Kedah (Friday, March 7th - Sunday March 9th)            

For the first time in my life aku pergi penghujung utara Malaysia naik bas tanpa family! Cuak dia, Allah je yang tahu. Eksaited? Gila tak! Makan minum tambang semua tanggung maa. Again. Aku pergi program ni atas kapasiti Lawsoc member.
Malam tu agak rushing laa sebab petang tu baru balik dari KL. After siap packing, Kak Paen dgn Shimi hantar aku n Mirali pergi fakulti naik kereta. Zaim pun ada sekali..hahaha.. Serius tak tahu cemane nak hilangkan rasa terharu dengan diorang. Nak nak otw dalam bas tu Shimi pegi whatsapp gambar ni..



Hari Sabtu tu aku sempat jumpa Syafiqah Najib si kaklong kawasan time pergi Jeti Komalaut, Kuala Perlehhh most wanted yaww


Friendly mooting hari Ahad. USIM dapat best mooter while UUM menang keseluruhan..hoho. Ramai giler member asasi kat sana. Even tak kenal nama, tapi cukuplah muka dan asasi  yang menyatukan kita..cewaahhhh




3. Compulsory Volunteer Training Session for Yasmin Mogahed Malaysia 2014 (Sunday, March 16th)        

Okay yang ni aku double excited! My friend and I were selected to be one of volunteers for upcoming Light Upon Light program. As for that, kitorang diminta untuk datang sesi latihan di PICC. Alhamdulillah, memang cukup-cukup tak sabar nak tunggu 25 dan 26 April nanti..heee
Here's the promotion posters. Student price also available!


"All manual ticket purchase for I Slam ‘Seasons of Change’ and Observation of A Heart, here is the bank details for you to make the payment: 
Account Name: Light Upon Light
Account Number: 12360000626104
Bank Name: CIMB Islamic
Seats are selling fast! Please email the proof of payment to paymentlul@gmail.com and state your notification order number/full name. For any inquiries, please call 011 23238669. 
Barak Allah hu feekum!" copied from FB Light Upon Light


 4. Walimatul Urus Farhana & Fakhrurrazi di Muar, Johor (Sunday, March 23rd)                                         

Rindu. 4 tahun lepas rasa macam baru je semalam habis SPM. I can barely describe my feelings. Thank you so much ya Allah for reuniting us even for less than an hour :')



5. KLIA 2 Trial Run (Tuesday, March 25th)                                                                                                

Okay yang ni memang mahsyukkk sebab sukarelawan akan diberi elaun. Syukur sangat dapat tigaploh hengget for just doing a simple work! Actually, aku memang happy sangat sebab waktu ni JPA belum masuk. So, aku terharuuuu *nanges*
Petang tu aku dapat berita scholarship dah masuk pagi tadi. Ya Allah, lagilah aku terharu. Baiknya Engkau wahai Allah... T_T


6.  1st FSU Night Lecture Series (Wednesday, March 26th)                                                                        
Bila anjurkan program sendiri, baru faham perasaan organiser yang selalu handle event. Ini baru program peringkat fakulti, belum international..huhu. After all, I learned so many things. Start dari draft paperwork sampailah post-mortem. Alhamdulillah, semua berjalan lancar *smile*



Kudos to my valuable committees for their outstanding efforts!


7. Malam Apresiasi Fakulti Syariah dan Undang-undang 2012/2013 (Friday, March 28th)                           

Syukur.


8. UM Law Career Convention (Saturday, March 29th)                                                                              

Yang ni, biarlah rahsia. HAHAHAHAHAHA!

1 comment:

  1. waaahhh.. aktifnya awok! gambar ittew pon ada laa.. hewhew :p

    ReplyDelete