Monday, 11 February 2013

Cinta Monyet

Assalamualaikum semua (nada tak berdaya) ...

Entry kali ni memang nak layan perasaan dan ala-ala menggamit kenangan lebih kurang macam tulah.

Sebelum tu just nak make sure berapa ramai agaknya daripada kita pernah ada orang yang kita minat time kecik-kecik dulu-dulu?

Agak-agak orang yang kita minat tu tahu tak yang kita syok kat dia?

Dan apalah agaknya perasaan kalau rupa-rupanya kitalah sememangnya orang yang dia minat selama ni?

Paling terkejut bila tengah-tengah cuti semester dia hantar rombongan masuk meminang? Ada macam drama tak? LOL! If and only if the drama change into reality but unfortunately, it's not going to be happenned.





Mana ada zaman sekarang nak tunggu orang masuk meminang macam tu je if we ourselves not doing out part. I mean com'on,  women nowadays belajar sampai level PhD tapi masih lagi berstatus bujang.

Okay betul jodoh pertemuan di tangan Allah tapi as a human being, kita tak boleh serah sepenuhnya pada takdir rite?

Berkahwin merupakan sunnah Nabi Muhamad S.A.W. maka kalau dah berkemampuan eloklah kita kahwin ye tak? Weh, sape yang tak nak kawin cepat oiii... dan tak salah pun if woman herself make an early step first. Why not? Kitorang pun nak gelaran 'gentle' woman  :D

Okay back to our main topic. Based on my words did I just wrote, mestilah majority will make an assumption that I've been proposed by someone I like masa kecik. No! Not even once. (saddest thing is that it will never happen in my life T_T).

Worst come to worst, aku memang takde boyfriend pun #ForeverAlone but one thing for sure dah niat memang nak carik sorang jugak la dekat-dekat nak habis degree nanti. No worry.

Tapi aku ada crush kat someone la zaman aku belum khatam Quran dulu-dulu. Nak dijadikan cerita, Amin (bukan nama sebenar) antara lelaki yang paling handsome, paling cool, paling tinggi, paling abang #eh? dan jadi rebutan budak-budak perempuan sebaya dengan aku (lebih kurang 10 tahun) kat rumah guru mengaji kitorang.

Seriously it's too young for us to understand all those things but that's what we call as 'Puppy Love' <3 woofff!

Masa tu dia selalu datang naik motor dengan adik perempuan dia so kitorang budak-budak perempuan memang akan tertunggu-tunggu bila la mamat ni nak datang. *sumpah aku berbulu taip benda alah ni* Aku pulak tak terkecuali tapi dah kata aku ni gadis perawan yang rupawan lagi menawan still pandai cover so taklah obvious sangat.

Boleh dikatakan banyak kali Amin tegur aku tapi aku kalut sangat sampai tak tahu nak jawab apa. Nampak tak ayu di situ? Pernah sekali aku keluar dari tempat ambil wudhuk tetiba mamat tu terpacak betul-betul depan aku. Darn! I was like jump out of my skin. Apa aku nak buat ni? Aku cepat-cepat elak dari dia tapi bila aku ke kiri dia ke kiri aku ke kanan dia ke kanan. Aiseyy mamat ni memang nak kena. Dia memang dah tau aku malu dengan dia boleh pulak dia sengaja nak buat camtu. Nasib baik lampu tak hidup kalau tak memang kantoi muka aku blushing tapi tak tahu camne aku boleh nampak dia tersengih-sengih. Tak guna kamu! *scream out loud*

But all of them remain as memories, nothing more. Amin pun nak kahwin hari ni. On your special day dear friend, wishing you all the happiness, love and togetherness forever. Congratulations to a couple whose match truly seems made until Jannah!

Congratulations on your wedding! "Allif & Nornadiah"




p/s: okay nama dia Allif  -__-

2 comments:

  1. Replies
    1. well, like I said..it's mere a story and nothing more..haha..

      Delete