Thursday, 31 January 2013

Girls Out (Part I)

Bismillahirrahmanirrahim..

      Hi readers! Today I wanna share my experiences throughout the journey to Sungai Congkak Recreational Forest, Hulu Langat. Okay bagi sesiapa yang tinggal berdekatan dengan Selangor memang familiar but for those yang datang dari utara atau selatan Malaysia (cam kitorang) WAJIB kena sesat dulu baru jumpa kawasan berkenaan.

      We started our journey from Nilai, Negeri Sembilan at 10.00 a.m. after settled down with the rent car.

Satu Alza Satu Viva >_<

Then, we were heading to KTM Kajang (Jalan Reko) to take one of our friend there. Memandangkan kitorang baru kat tempat tu, so tak tau pulak yang kitorang dah tersalah tempat parking. Terpaksa menapak dari stesen sampai ke kereta. Dari jauh, nampak ada dua kelibat dan bila dah dekat baru figure out that another person with our friend is not my friend of mine (our friend was just intended to help). Frankly speaking, this was my very first time I had in my life. Pagi tu juga kami ke balai polis berdekatan untuk buat laporan yang majikan for that woman taknak bayar gaji for the whole month. Macam biasa aku bertindak sebagai seorang yang budiman, beriman lagi wirawan menemani mereka masuk ke pejabat. That woman was left at police station and we still have our BIG mission *flip hair*. The thing was that, when I entered the car everybody fell silent. End of the story.

Balai Polis Kajang

      Dari Balai Polis Kajang kitorang belok kanan dan cari jalan ke highway yang ada namanya Tol 90sen. Ya Allah nak sampai sana bukan main susah. Tak cukup abang polis, abang lori kat kedai kopi pun kitorang langgar je nak tanya punya pasal. Paling malu bila dah habis tanya aku patah balik sebab lupa. Last-last aku bukak phone tulis dalam notes:



Tol 90sen..
nampak telekom masuk kiri..
jumpe traffic light bawah jambatan belok kanan..
terus sampai jumpa balai polis (balai polis lagi ==') belok kanan..
terus sampai jumpa Kampung Padang

      Finally we arrived there at 12.30 p.m. !!! Happy sangat-sangaaattttt bila nampak sungai. Trust me, it is so tranquil and peaceful out there. We were having so much fun and everybody was like cherish every moment. Oh terlupa nak cakap. We had prepared some meals before we went there such as 'Roti Telur' and 'Kek Batik'. There's no words that can describe our excitement. Well, I guess I'm gonna show several permitted pictures to be displayed in public. But I tell you what. Go there and figure out yourself!










A picture paints a thousand words =)

7 comments:

  1. perjalanan yg menarik :)

    tringin pula nak ke sana. insyaaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah one fine day will be your turn pulak :D

      Delete
  2. Best best best.
    Rindunya kita penah keluaq dulu2 kat asasi.

    I miss our memory sal :')

    XOXO

    ReplyDelete
    Replies
    1. manenye tak rindu..but ours' precious right dear?if you know what I mean.. ;-)

      Delete
  3. eden duduk semenyih pun tak pernah pergi sg congkak lagi T.T

    sebenarnya, lalu tol tu dah kira jalan jauh tu huhu ada jalan lagi shortcut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Like seriouslyyy?? :O okay ini memang tak kelakar T_T

      Delete