Thursday, 31 January 2013

Girls Out (Part I)

Bismillahirrahmanirrahim..

      Hi readers! Today I wanna share my experiences throughout the journey to Sungai Congkak Recreational Forest, Hulu Langat. Okay bagi sesiapa yang tinggal berdekatan dengan Selangor memang familiar but for those yang datang dari utara atau selatan Malaysia (cam kitorang) WAJIB kena sesat dulu baru jumpa kawasan berkenaan.

      We started our journey from Nilai, Negeri Sembilan at 10.00 a.m. after settled down with the rent car.

Satu Alza Satu Viva >_<

Then, we were heading to KTM Kajang (Jalan Reko) to take one of our friend there. Memandangkan kitorang baru kat tempat tu, so tak tau pulak yang kitorang dah tersalah tempat parking. Terpaksa menapak dari stesen sampai ke kereta. Dari jauh, nampak ada dua kelibat dan bila dah dekat baru figure out that another person with our friend is not my friend of mine (our friend was just intended to help). Frankly speaking, this was my very first time I had in my life. Pagi tu juga kami ke balai polis berdekatan untuk buat laporan yang majikan for that woman taknak bayar gaji for the whole month. Macam biasa aku bertindak sebagai seorang yang budiman, beriman lagi wirawan menemani mereka masuk ke pejabat. That woman was left at police station and we still have our BIG mission *flip hair*. The thing was that, when I entered the car everybody fell silent. End of the story.

Balai Polis Kajang

      Dari Balai Polis Kajang kitorang belok kanan dan cari jalan ke highway yang ada namanya Tol 90sen. Ya Allah nak sampai sana bukan main susah. Tak cukup abang polis, abang lori kat kedai kopi pun kitorang langgar je nak tanya punya pasal. Paling malu bila dah habis tanya aku patah balik sebab lupa. Last-last aku bukak phone tulis dalam notes:


Monday, 7 January 2013

My 2013 Wishlist

Assalamualaikum..

      Gaahhhh!!! It's been so long since my last post last year. Dah 2013 dah pun and 20 years old I am now! No more teen ages in my life.. *fainting for about 5 minutes* Fuhh..what I suppose to talk about this time. Hmm..alrite! Let's talk about our dream(s) and hope(s) for this upcoming 2013.

      First and foremost, I have an important announcement to be made. I had deactivated my Facebook account a week ago and that would be for permanent. No specified reason so please, never ask why. Aa aaa, I told you not to ask rite? Ish, degil betul! Okay, so for those yang nak contact can definitely call or just SMS me at my number (selalu memang on nombor Celcom but still use the Maxis number). Twitter or Yahoo! can be the options.

      Next, nak share harapan yang harap sanggaatt-saanngggaaattt jadi kenyataan. Dah lama terfikir nak benda ni tapi kena consider hal ni banyak kali baru boleh dijadikan one of my 2013 Target-of-the-year. Saya nak beli Android bolehhhh....?? Although some might say, " Hek'eleh, nak beli takat satu henpon pun nak kecoh. Aku beli kereta 5 bijik takde hal laa.. " .........(cricket sound)........ Okay fine. As long aku beli handphone tak mintak duit orang lain, why bother? Sebab tu aku nak cakap yang jadi isunya aku teringin nak beli guna duit sendiri tanpa mintak dari sesiapa pun even my own parents or sisters. Yes!! I have to make sure that this time I must use my own money. And the chosen handphone will be LG Optimus L7 which is Android OS 4.0 (Ice Cream Sandwich). Aiskrimmmm?!! This is funny when only now I know that Android has it name of delightful desserts such as Jelly Bean, Gingerbread and what not. #TrueStory

www.lelong.com.my

So how? Cool isn't it? Bhahaha.. After all, I had already made my decision and I must start saving up my money from now on.

      Okay tu je kott. Takut la pulak kalau pasang banyak impian sebab selalunya kan orang tamak selalu rugi ye dok? *buat gaya Joyah kepoh* Anyway, I have another ONE BIG SECRET TASK to do but unfortunately I just can't share it publicly. In sha Allah, that one is much more important than Android one so pray for my success yeah? Until we meet again. Spread the salam among Muslims, Assalamualaikum warahmatullah :)