Thursday, 24 November 2011

Legend That's Going To Be True (Part 2)

by Suhaili Saim on Wednesday, May 4, 2011 at 11:58am


Aku masih lagi tersentak dengan kenyataan yang aku dengar daripada perbualan teacher Camilla...'THERE IS CIRCLE IN CIRCLE '.
Sumber: Provincial Grand Lodge Of Norfolk

Sepantas kilat satu imej yang biasa dikaitkan dengan FREEMASON menerjah lubuk fikiranku. Ini bukan sekadar simbol biasa. Aku cukup tahu makna tersirat disebaliknya.

Sementara itu, jauh di seberang lautan Pasifik, Capital of USA, Washington D.C memang sibuk seperti hari-hari biasa. Beratus-ratus pengunjung mengambil peluang berdiri di luar pagar THE WHITE HOUSE yang amat terkenal sambil mengambil gambar bangunan putih itu. Tidak jauh dari White House terdapat satu lagi binaan yang amat terkenal di seluruh dunia. Jika di Tanah Haram, binaan berbentuk sebegitu dijadikan tiang untuk melontar pada hari-hari Tashriq sebagai simbolik kisah Nabi Ibrahim A.S. menghalau syaitan yang cuba mengganggunya. Tetapi di sesetengah tempat, binaan ini amat diagung-agungkan. Sebagai contoh di US, monumen ini menjadi salah satu mercu tanda D.C. dan juga di Dataran St.Peter, binaan ini juga menjadi mercu tanda Vatican City, pusat agama Kristian. Paris, Rome, Buenos Aires juga memiliki The Obelisk ini. Binaan ini digelar THE OBELISK atau TEJEN in sacred language of egyptians yang telah pun wujud sejak zaman Firaun lagi menyebabkan benda ini dianggap ada kait rapat dengan kepercayaan karut masyarakat mesir purba. The Obelisk in US or Washington Monument yang terletak di West end of the National Mall sangat istimewa kerana The Obelisk ini is the tallest obelisk and the tallest stone structure in the world. The Obelisk ini dibina sebagai tanda peringatan kepada bekas presiden US, George Washington yang pernah dikaitkan dgn skandal sebagai salah seorang ahli 33rd degree. Sejauh mana betulnya skandal ni? Wallahu’alam.

Tidak jauh dari Washington Monument, dua orang yang kelihatan berbeza sedikit daripada pelancong-pelancong di situ berjalan menuju ke arah hadapan Washington Monument. Mereka memang berbeza, apa yang pasti mereka tidak ke sana untuk bersiar-siar. Salah seorang daripada mereka ialah lelaki yang agak berumur memakai sut lengkap rasmi dengan blazer berwarna hitam, kemeja berwarna putih dan tali leher merah. Wajahnya tampak serius. Seperti ada sesuatu yang bermain-main dalam fikirannya. Seorang lagi adalah wanita dalam lingkungan 30-an, juga berjalan menuju hadapan The Obelisk dengan kasut tinggi berwarna merah, dan berpakaian yang kelihatan seperti uniform kerja berwarna blue black. Orangnya agak rawan kerana memiliki ketinggian seperti seorang model dan wajahnya juga tidaklah seserius lelaki tua tadi, sesekali dia tersenyum kepada pelancong-pelancong di situ. Apa yang pasti mereka memang ingin berjumpa antara satu sama lain. Mereka berjalan semakin hampir ke arah hadapan The Obelisk sambil berpandangan.

Mereka memang dua orang yang berbeza, sorang tua, sorang muda, sorang serius, sorang lagi agak bersahaja. Namun ada satu persamaan antara mereka...

KEDUA-DUA MEREKA MEMAKAI CINCIN EMAS YANG BERCORAK BURUNG BERKEPALA DUA DAN ADA NOMBOR 33 DI DADA BURUNG TERSEBUT. EXACTLY SAMA SEPERTI YANG DIPAKAI DI JARI MANIS TANGAN KIRI TEACHER CAMILLA.

"Morning Ms. Windsor,” sapa lelaki tua itu.
"Morning Mr. Solomon,” jawab Ms. Windsor. "What's with that face Arthur?" tanyanya lagi sambil tersenyum.
"What? You expect me to grin like you at this horrible moment, Kenneth?" tegas lelaki tua bernama Arthur Solomon itu.
"Chill out Arthur, this won't last longer. NSA had detected the one who searched the web, and guess what? She is a girl, just a school girl…" dia tersenyum lagi.
"But she still can be such threaten to us, Kenneth. Don't ever underestimate anyone, even the smallest insect should be destroyed. She found the web and if she distributes it, we're a dead meat. The other members shall put blame on us. But the more important thing is the secret inside, no one should know about it, not people outside THE CIRCLE Kenneth," nada Arthur kedengaran agak marah sedikit.
"Don't worry Arthur, my sister has been sent to settle this thing up. I'm sure she's there by now, in the boarding school. Maybe we shall hear from her any moment right now. I'm still wondering how come a girl can be such a very dangerous threat to us. This is all your fault Arthur, if I didn't own NSA, maybe the secret is everywhere right now! Thus, no more thing called as secret and we're going to be murdered!" balas Kenneth.

Pada ketika itu, Kenneth Windsor sangatlah berasa bernasib baik kerana dia dipilih sebagai naib pengerusi NSA (National Security Agency) 3 bulan lepas disebabkan kepakaran yang dia miliki dalam bidang kriptologi. Walaupun perlantikan dia dipertikaikan kerana ramai yang beranggapan bahawa dia terlalu muda untuk memegang jawatan itu, tetapi hakikatnya, kepakaran yang dia miliki dalam kriptologi sememangnya melangkaui usianya...so, basically dia memang layak. Tapi ada satu lagi sebab mengapa dia boleh terima jawatan ini sekarang. Family of Windsor adalah keluarga bangsawan yang ada kait mengait dengan Royal Family of Britain. Maknanya dia sememangnya kaya dan banyak kabel di serata dunia yang boleh diguna pakai.

Arthur Solomon, waris keluarga Solomon amat masyhur dengan kekayaan mereka. Mungkin semua akaun bank di US penuh dengan wang milik mereka. Arthur memegang banyak jawatan. Sebelum bersara, dia merupakan pensyarah sains astrofizik di Universiti Harvard. Selepas dia bersara, dia dilantik sebagai pengerusi CERN (Counseil Europeen pour la Recherche Nucleaire), the world's largest scientific research facility. HQ CERN bertempat di Geneva, Switzerland. CERN benar-benar wujud dan pakar-pakar sains, fizik dan kimia semuanya ada di sini. Ada di antara mereka yang berjaya menerima anugerah Noble Award kerana member sumbangan yang amat besar dalam dunia sains. Antara inventions CERN are Large Electron-Positron Collider (LEP), Anti-hydrogen atoms and yang amat berkaitan dengan kisah ini ialah WORLD WIDE WEB @ www (yang ini mesti familiar sebab hari-hari kita gunakannya). Yang terkini mereka sedang membuat kajian mengenai antimatter (kalau nak tahu searchlah sendiri, panjang nak explain).

Memandangkan Arthur ini ialah chairman CERN sekarang, dia memang tahu kesemuanya mengenai teknologi dalam makmal CERN ini. About two weeks ago, dia dapat mengesan akses yang begitu aktif terhadap laman web ORG. OF MASONRY, dan perkara ini jarang-jarang berlaku kerana laman tentang FREEMASON yang wujud sekarang bersifat umum dan hanya ada fakta-fakta yang biasa mengenai masons. Tapi ramai yang tidak tahu, MASONS mempunyai laman webnya yang tersendiri untuk it's special members and this page teramatlah private. Sebenarnya laman ini memang telah dicipta sejak www diwujudkan iaitu lebih kurang tahun 1989 oleh pengerusi CERN masa itu, Frederick Mountbatten who was also 33rd degree member. Dua minggu yang lepas, Arthur dapat mengesan laman web rahsia itu seperti digodam dan ini amat merbahaya untuk ahli FREEMASON disebabkan terkandungnya rahsia terbesar FREEMASON sejak beratus-ratus tahun lamanya. Walau bagaimanapun, setiap hari terdapat berbillion manusia yang menggunakn www. Oleh itu, it's something yang susah bagi Arthur untuk mengesan secara spesifik individu yang membuat akses secara aktif terhadap ORG. OF MASONRY. ICT bukanlah kepakarannya dan amatlah berbahaya untuk dirinya meminta pertolongan orang-orang bawahannya ‘cause this is something very top secret. So, dia menyerahkan perkara ini kepada Vice President of NSA, Kenneth Windsor, which this is her field.

Salah satu kelebihan NSA, mereka boleh mengesan semua maklumat yang disampaikan dalam bntuk e-mel kerana ini sememangnya terangkum dalam bidang mereka, kriptologis, membaca info yang disampaikan dalam bentuk kod. Kesemua maklumat dalam dunia ini berada dalam pengetahuan mereka. Basically, NSA ditubuhkan untuk menjamin keselamatan USA so that mereka boleh menjejaki maklumat musuh yang disampaikan dalam bentuk e-mel atau yang sewaktu dengannya.

Selepas Arthur menyampaikan maklumat tersebut kepada Kenneth, tidak sampai 5 minit dia sudah dapat mengesan dari mana datangnya gangguan ini. Berdasarkan laman web ORG. OF MASONRY yang digodam, banyak maklumat dalam laman web itu sudah dihantar dalam satu alamat e-mel.

inge1_roseville@yahoo.com
OWNER: ZAQYAH RAZAK
COUNTRY: MALAYSIA
TOWN: MERSING

‘Done...get ready girl,’ bisik Kenneth setelah selesai mengakses maklumat penuh pemilik alamat emel tersebut.

To be continued...

3 comments:

  1. salam ^^ alhamdulillah, lots of new info I got.. nice post! jazakillahu khair :)

    ReplyDelete
  2. thanks Ya tapi kite cume editor nye je.penulis asalnye Suhaili Saim :D
    terima kasih sudi baca dari jauh >_<

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum ukht =)

    Alhamdulillah,1st time datang kesini,hitam nampak kemas ^_^

    thanks,sudi ke teratak membina hati bahagia yg boleh2 saja tu^^

    teruskan menulis ea..^_^

    ReplyDelete